Tips: applicaties voor film liefhebbers

Het laatste jaar zijn veel interessante apps ontwikkeld voor film liefhebbers. Ga je vaak naar de bioscoop of huur je een dvd-tje? Of gewoon thuis een filmpje kijken op de bank? Goede informatie over het draaien van films, informatie over films en film reviews is essentieel om je keuze te bepalen welke film je wilt gaan kijken. In dit overzicht geven we enkele interessante apps weer die je als film liefhebber niet kunt missen! En natuurlijk zijn er ook applicaties waarmee je films op je mobiel kunt bekijken.


Onderstaande apps zijn getest op een Samsung telefoon met Android als besturingssysteem. Maar alle apps zijn ook beschikbaar voor andere Android telefoons en voor iOS.

 

IMDB - Film informatie & reviews

De Internet Movie Database is 's werelds grootste informatiebron voor films en series op internet. IMDB heeft dan ook een mooie applicatie gemaakt die door de gebruikers zeer positief wordt beoordeeld. In de app kun je alle films vinden, met hun informatie, beoordelingen en reviews. Via de IMDB applicatie kun je ook de meeste film trailers bekijken. En natuurlijk ontbreken de top-lijstjes, zoals de bekende top 250, niet in deze film informatie applicatie. Helaas is de app volledig in het Engels. Download de app hier.

 

Films kijken op je smartphone

Helaas is het in Nederland nog niet mogelijk om via je mobiel een film te bestellen deze te bekijken. In Noord-Amerika zijn verschillende diensten beschikbaar, maar geen van de grote legale aanbieders biedt haar service momenteel aan in Nederland. Helaas zul je de 'illegale' weg moeten bewandelen om films op je smartphone te kunnen zien.

 

My Movies Free - Filmcollectie beheren

Met My Movies Free, hierte downloaden in de Android Market, kun je je DVD of Blueray collectie beheren op je Android smartphone. In de database staan meer dan een half miljoen DVD's en Blueray titels opgenomen. Je kunt deze makkelijk zoeken en toevoegen aan je selectie. De gratis versie is beperkt tot 50 titels. Voor de echte filmliefhebber veel te weinig. Voor een paar euro kun je de pro-versie kopen met alle opties. Meer informatie over deze applicatie vind je hier.


Pathe - Bioscoop

Pathe is de grootste bioscoop keten van Nederland. Het bedrijf heeft een indrukwekkende applicatie gebouwd met alle bioscoop- en film informatie in één app. Je kunt per stad zien welke films in welke Pathe bioscoop draaien. Daarnaast vind je film informatie en kun je in deze Android app de film trailers zien op je Samsung telefoon. Direct vanuit de app een kaartje reserveren is helaas nog niet mogelijk maar daar wordt volgens Pathe aan gewerkt. Download de Pathe applicatie voor Android smartphones hier.

 

We hopen dat je deze tips hebt kunnen gebruiken. Heb je meer tips voor websites of applicaties? Laat het ons en alle andere bezoekers weten in het reactieformulier.