Samsung Galaxy Core Plus Aanbiedingen

Ongeveer tegelijkertijd met de Galaxy Core 2, brengt Samsung ook de Galaxy Core Plus uit. Met deze naam verwacht je een licht verbeterde versie van de Galaxy Core.
Alleen, zoals wel vaker met Samsung, valt dit in de praktijk tegen en is de Galaxy Core Plus min of meer dezelfde telefoon als de Galaxy Core zonder Plus.

Samsung Galaxy Core Plus simlock vrij

Ben je op zoek naar de laagste Samsung Galaxy Core Plus prijs? Kijk bij de volgende webshops!

studentmobiel  typhone 

 

  Samsung-Galaxy-Core-Plus-voorkant

 

Review

Samsung Galaxy Core Plus Review

Zoals je in de introductie kon lezen verschilt de Galaxy Core Plus niet veel van de vorig jaar verschenen Galaxy Core. Zo beschikken beide smartphones over een 1,2 GHZ dualcore processor. Ook hebben deze Galaxy Core toestellen een 4,3 inch scherm met een 800 bij 480 pixels resolutie. Dit is niet een super touchscreen in 2014, maar video's zijn zonder problemen te bekijken en ook websites zijn te bekijken met deze smartphone.

Daarnaast beschikken zowel de Galaxy Core Plus als zijn voorganger over een 5 megapixel camera. Deze is handig als je ergens snel een kiekje wilt nemen, maar een echte vervanging voor een compact camera is het niet. Voorop zit een VGA camera, waarmee je een selfie kunt nemen en wie doet dit vandaag de dat nou niet!

 

Houden hiermee de overeenkomsten tussen de Samsung Galaxy Core Plus en Galaxy Core op. Nee, beide smartphones ondersteunen 3G, maar geen 4G internet. Het snelheids verschil tussen 4G en 3G merk je voornamelijk bij het streamen van video's. Als je van plan bent te doen via het mobiele netwerk, dan zul je het verschil niet zo zeer merken, aangezien browsen met zowel 4G als 3G snel gaat. Natuurlijk kun je telefoon ook verbinden met een WiFi netwerk, zoals een draadloos thuisnetwerk, en via dit netwerk internetten en streamen. Verder beschikken de Galaxy Core Plus en voorganger over Bluetooth, aGPS (navigeren met je telefoon), en NFC.

 

Verschillen Galaxy Core Plus en Galaxy Core

Zijn er dan ook verschillen tussen de Galaxy Core en Galaxy Core Plus. Jawel, alleen niet zoals je zou verwachten. De Galaxy Core Plus is in sommige opzichten namelijk een downgrade ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft de Galaxy Core Plus 4 GB standaard opslaggeheugen, waar de Galaxy Core over 8 GB beschikt. Op de Galaxy Core Plus heb je standaard dus minder opslagruimte voor MP3'tjes, foto's en apps. Gelukkig kan dit opslaggeheugen wel uitgebreid worden met een MicroSD kaartje met maximaal 64 GB.

Verder heeft de Galaxy Core Plus 768 MB werkgeheugen ten opzichte van 1 GB werkgeheugen voor de Galaxy Core. Hierdoor is de Galaxy Core Plus iets trager, vooral bij het multitasken.

Is de Galaxy Core Plus dan in iets beter dan de Galaxy Core? Ja, we hebben één punt kunnen ontdekken. De Galaxy Core Plus komt namelijk met Android 4.3 Jelly Bean uit de doos, waar de Galaxy Core op Android 4.1 Jelly Bean draait. Hier moeten we echter wel twee aantekeningen maken. Ten eerste zou Samsung de Galaxy Core al lang een software update hebben moeten geven en ten tweede komen de meeste budgettoestellen van dit moment uit met Android Kit Kat. Dus tja...

 

Samsung Galaxy Core Plus Kopen

We zijn dus niet zo positief over de Galaxy Core Plus. Dit komt vooral, omdat het geen verbetering is ten opzichte is van zijn voorganger en wat ons betreft zou Samsung deze smartphone beter de Galaxy Core Min kunnen noemen. Als we deze telefoon los zien van zijn voorganger vinden we het vooral jammer dat de Galaxy Core Plus niet met Android Kit Kat uit de doos komt. Ook omdat je er niet zomaar van uit kunt gaan dat deze Galaxy core Plus software update er nog gaat komen, kun je wat ons betreft beter naar ongeveer dure toestellen kijken die wel met Android Kit Kat komen zoals de LG L70.

Vind je de Galaxy Core Plus toch wel de geschikte telefoon, dan kun je bij de webshops hierboven terecht voor een goedkope Galaxy Core Plus zonder abonnement. Binnenkort verschijnen in het tab hiernaast de goedkoopste Samsung Galaxy Core Plus abonnementen.

De Galaxy Core Plus zal uitkomen in de kleuren black (Samsung Galaxy Core Plus zwart), white (Samsung Galaxy Core Plus wit), en pink (Samsung Galaxy Core roze).

 

Specificaties

Specificaties Samsung Core Plus

Afmetingen (hxbxd in mm)

129,7 x 66 x 9,5

Gewicht (gram)

132,5

Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij 1800 mAh Li-Ion
Processor 1,2 GHz dualcore
Intern geheugen (MB) 768 MB RAM, 4 GB opslaggeheugen
Extern geheugen uitbreidbaar met MicroSD kaart met maximaal 64 GB
Scherm 4,3 inch TFT capacitive touchscreen
Schermresolutie 800 bij 480 pixels
PPI 217
Camera resolutie (MPix) 5 megapixel camera achter, VGA frontcamera
Besturingssysteem Android 4.2 Jelly Bean
Media

videospeler, MP3 speler, FM-radio

Mobiele verbinding

3G, GPRS, EDGE

SIM

optionele dual-sim

WLAN/WiFi ja
GPS ja
Bluetooth ja, 4.0
USB ja
NFC ja
Kleuren zwart, wit, roze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vragen en Reacties

Wil je meer weten over de Samsung Galaxy Core Plus, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de Samsung  Galaxy Core Plus!