Samsung Galaxy S5 Mini Aanbiedingen

Sinds enkele jaren is het de trend in smartphone land dat producenten een kleinere versie. Zo bracht Sony de Xperia Z1 Compact uit en HTC onlangs de HTC One Mini 2. Samsung bracht vorig jaar de Galaxy S4 mini uit en daarom verbaast het niet dat Samsung dit jaar de Samsung Galaxy S5 Mini presenteert.
Maar behalve het kleinere scherm heeft Samsung ook nog enkele andere zaken veranderd.

Samsung Galaxy S5 mini simlock vrij

Ben je op zoek naar de laagste Samsung Galaxy S5 mini prijs.

typhone  coolblue-logo studentmobiel 

  Samsung-Galaxy-S5-mini-voorkant

 

Review

Samsung Galaxy S5 mini Review

Samsung presenteert de Galaxy S5 mini dus als een kleinere versie van de Galaxy S5, maar er zijn nog meer verschillen die we hier zullen bespreken:

 

Verschillen Galaxy S5 Mini en Galaxy S5

Kleiner scherm: Zoals je kunt verwachten heeft de Galaxy S5 mini een kleiner scherm, namelijk een 4,5 inch scherm, waar de grote S5 een 5,1 inch scherm heeft. Daarnaast heeft het scherm van de S5 mini ook een lagere resolutie, namelijk een 1280 bij 720 pixels resolutie. Het Super AMOLED scherm van de S5 mini is daarentegen nog wel als scherp te bestempelen

 

Tragere processor: Samsung heeft ervoor gekozen om in de Galaxy S5 mini een duidelijk minder processor te stoppen dan in zijn grote broer. Gelukkig draait Android Kit Kat wel soepeltjes op de 1,4 GHz quadcore in de S5 mini. Je kunt het verschil in snelheid wel merken bij apps die soms wat langzamer opstarten en bij zwaardere games, zoals race spellen.

 

Camera iets minder: De camera van de S5 Mini heeft 8 megapixels en is ook minder goed dan de uitstekende camera van de grote S5. De camera van de S5 mini kun je beschouwen als een redelijke vervanger van een goedkope compact camera. Voorop zit trouwens ook een camera, voor de inmiddels welbekende selfie.

 

Prijs: de Samsung Galaxy S5 mini is op dit moment ongeveer €100 goedkoper dan zijn grote broer en kost zo'n €430. We verwachten echter wel dat de prijs van de S5 mini redelijk snel zal zakken, wat het prijsverschil groter zal maken.

 

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de Galaxy S5 mini en Galaxy S5. De overige specificaties van de S5 mini komen voornamelijk overeen met de S5 en zijn derhalve goed. Zo draait de Galaxy S5 mini ook op Android 4.4.2 Kit Kat met de Samsung TouchWiz skin.

Daarnaast heeft deze Samsung mobiel 16 GB opslaggeheugen, dat je kunt uitbreiden met maximaal 64 GB middels een Micro-SD kaartje.

Met deze S5 mini kun je video's kijken, MP3's beluisteren en je hoeft nergens meer de weg kwijt te raken, dankzij de GPS sensor. Tenslotte kun je razendsnel internetten met de S5 mini via 4G en Wifi.

 

Samsung Galaxy S5 mini Bestellen

Hoef je niet het beste van het beste, maar wel een redelijk snelle smartphone met nieuwe software en een scherp scherm. We vinden de prijs van de S5 mini op dit moment echter nog wat aan de hoge kant, als we deze vergelijken met de HTC One Mini 2 (vergelijkbare specificaties) en Sony Xperia Z1 Compact (nog betere specs!). Bij onze abonnementen vind je de goedkoopste Galaxy S5 mini abonnementen. Natuurlijk kun je ook een Galaxy S5 mini zonder abonnement kopen en hiervoor kun je terecht bij de webshops hierboven. Een losse Galaxy S5 mini met sim only kan ook een interessante combinatie zijn. Op onze Samsung sim only pagina, kun je jouw sim only voor je Galaxy S5 mini samenstellen.

 

Specificaties

Specificaties Samsung Galaxy S5 Mini

Afmetingen (hxbxd in mm)

131,1 x 64,8 x 9,1

Gewicht (gram)

120 gram

Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij 2100 mAh Li-Ion
Processor 1,4 GHz quadcore
Intern geheugen (MB) 1,5 GB RAM, 16 GB opslag
Extern geheugen uitbreidbaar met MicroSD met maximaal 64 GB
Scherm 4,5 inch Super AMOLED touchscreen
Schermresolutie 1280 bij 720 pixels
PPI 326
Camera resolutie (MPix) 8 megapixel main camera, 2,1 megapixel frontcamera
Besturingssysteem Android 4.4.2 Kit Kat
Media

videospeler, MP3 speler

Mobiele verbinding

GPRS, 3G, 4G

WLAN/WiFi ja
GPS ja, aGPS
Bluetooth ja, 4.0
USB ja
NFC ja
Kleuren zwart, wit, blauw, goud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonnementen

 

Vragen en Reacties

Wil je meer weten over de Samsung Galaxy S5 Mini dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de Samsung  Galaxy S5 Mini.