Swype: Makkelijk en snel, wel verbeterpunten mogelijk

Swype is een vrij nieuwe manier van typen, waarbij je van letter naar letter veegt, zonder je vinger van het scherm te halen, om een woord te typen. Dit zou sneller moeten zijn dan typen op een touchscreen op de oude manier door letter per letter te typen, waarbij je vinger het scherm loslaat, en ook sneller dan typen met een QWERTY-toetsenbord. We hebben de reacties gepeild bij verschillende Samsung Galaxy SII gebruikers en vroegen wat zij van Swype vonden.

Swype is makkelijk te leren

Zonder uitzondering vonden alle gebruikers dat Swype makkelijk te leren is en ze hadden ook allemaal Swype binnen enkele minuten onder de knie. Dit is ook niet verwonderlijk, omdat je bij het swypen dezelfde ‘kanten’ opgaat als bij ouderwets typen en je dus weet waar de letters zitten.

Swype is inderdaad sneller

Swype is vrijwel direct al sneller dan het ouderwets intypen van letters op een touchscreen en na enige oefening is het ook sneller dan typen op een QWERTY-toetsenbord. Swype heeft echter (nog) wel enkele minpunten die ook de type snelheid verlagen.

Minpunten/Verbeterpunten Swype

Swype heeft nog enkele punten die verbeterd moeten worden:
•    Het corrigeren van woorden als Swype niet correct werkt is tijdrovend en hierdoor ben je de tijdwinst snel kwijt. Eén gebruiker vond het herhaaldelijk corrigeren zo irritant dat hij Swype heeft uitgeschakeld.
•    Ook het typen van twee dezelfde letters achter elkaar gaat wel eens fout. Je typt twee dezelfde letters (bijvoorbeeld ‘kk’) door een rondje te maken (dus k, rondje k). Hier schiet je echter snel mee uit, waardoor je niet het juiste woord typt. Door oefening maak je gelukkig wel minder snel deze fout.

Bèta versies van Swype zijn beschikbaar voor Android, iOS (Apple) en Meego en verwacht wordt dat eind 2011 Swype op meer dan 100 miljoen smartphones geïnstalleerd is.