Wat is AMOLED en voordelen van AMOLED

Samsung biedt haar toptoestellen aan met AMOLED-touchscreens. De afkorting AMOLED staat voor active-matrix organic light-emitting diode oftewel active-matrix OLED. Een AMOLED scherm bestaat uit een matrix van OLED pixels die verwerkt zijn in tft’s (thin film transistor). De OLED pixels geven licht bij elektrische activering. Twee tft’s controleren de helderheid van de pixels en dus het scherm.

Voordelen AMOLED

Een AMOLED scherm kent enkele voordelen ten opzichte van LCD-schermen. Ten eerste zijn AMOLED schermen energiezuiniger. Ook is het zicht op een AMOLED scherm in zonlicht aanzienlijk beter dan op regulaire LCD schermen. Tenslotte is de responstijd van AMOLED schermen lager dan die van LCD schermen waardoor bewegende beelden scherper worden weergegeven.

Super AMOLED

De Super AMOLED techniek is door Samsung ontwikkeld en het belangrijkste verschil met AMOLED is dat in Super AMOLED de ’touch’ laag (de laag die aanrakingen op het scherm detecteert) verwerkt is in het scherm in tegenstelling tot AMOLED schermen waar de ’touch’ laag op het scherm is geplaatst. Super AMOLED werd geĆÆntroduceerd bij de Samsung Galaxy SII.